Aktuality

Pečovatelská služba již funguje v nových prostorách

V úterý 17. dubna byly slavnostně otevřeny nově zrekonstruované prostory pro pečovatelskou službu Centra Pohoda. Pečovatelská služba původně fungovala v přízemí budovy na ulici Okružní 20, ale poté, co centrum uvolnilo tyto prostory pro vytvoření nových stomatologických ordinací, byla pečovatelská přestěhována do náhradních (dočasných) prostorů.

Pro pečovatelskou službu nyní slouží nové prostory ve vile na ul. Okružní 14. V budově je vytvořeno zázemí pro pracovníky pečovatelské služby, což jsou pečovatelky, řidiči a koordinátor pečovatelské služby. Pracovníci zde mají k dispozici šatny, pracovní místnosti, sprchový kout, ale také kuchyňku, vybavenou základními spotřebiči, aby si mohli ohřát oběd, připravit kávu apod. Pracovna koordinátora je velmi vkusně vybavena a uspořádána tak, aby zde mohl jednat se zájemci o sociální službu, s rodinnými příslušníky i samotnými uživateli.

Pečovatelská služba je terénní sociální služba, poskytovaná na území města Bruntál, v přirozeném prostředí osob (domácnosti), v pondělí-pátek od 6.00 do 19.00 hodin a o víkendech od 9.00 do 13.00 hodin.

Péči zajišťuje 6 pečovatelek, 2 řidiči a dva externí pracovníci, kteří vypomáhají v době dovolených, pracovních neschopností apod. Mezi nejčastější úkony, které jsou pečovatelskou službou poskytovány patří pomoc při zvládání běžných úkonů péče, pomoc při osobní hygieně, poskytnutí stravy a další. Rozsah úkonů, včetně ceníku základních i fakultativních činností je k dispozici na webových stránkách www.centrum-pohoda.cz , v sekci „sociální služby“.

Zájemcům o pečovatelskou službu podá komplexní informace koordinátor pečovatelské služby, Bc. Martin Molnár, tel.: 725 543 848, e-mail: molnar@centrum-pohoda.cz.