Aktuality

Skupinové předčítání s dobrovolníky

Koncem února oslovila naše zařízení pracovnice Městského informačního centra Bruntál Mgr. Konečná s nabídkou námětu pro pozitivní aktivizaci uživatelů domova, a to skupinové předčítání s dobrovolníky. Akci si vzaly za své aktivizační pracovnice centra, kdy koordinátorka aktivit PhDr. Brožovská dohodla přesné termíny a organizační zajištění celkem osmi předčítání v průběhu března (měsíce knihy), počínaje od 8. 3. vždy 2x týdně, a to v úterý a čtvrtek.

Výběr knih k předčítání byl zcela na dobrovolnících a v tuto chvíli musíme s radostí konstatovat, že ve všech případech splnil očekávání našich uživatelek. Přivítaly humor v povídkách Šimka a Grossmanna (při čtení pracovníků Střediska volného času Bruntál), blízkost tématu i krásný jazyk K. Čapka při čtení jeho knížky Zahradníkův rok (při předčítání pracovníků Městské knihovny Bruntál), stejně jako laskavost pohádek nebo připomenutí známých staročeských pověstí či několika vybraných Erbenových balad z Kytice (při předčítání pracovníků Městského informačního centra Bruntál).

Celkem se skupinového předčítání s dobrovolníky – dobrými anděly, vždy ve skupinách 5 až 7 osob, zúčastnilo 51 našich uživatelů centra. Po ukončení předčítání jedné ze skupin na  3. úseku, po vzájemné domluvě s předčítajícím Mgr. Vlčkem, požádaly uživatelky o dokončení četby Zahradníkova roku v dalších, mimořádných čtvrtečních termínech již v navazujícím měsíci dubnu. Skupinové předčítání s dobrovolníky mělo u našich seniorů velmi hezký ohlas a všem externím předčítajícím touto cestou srdečně děkujeme a těšíme se na případnou další spolupráci.